header

Små Foccaciabrød

12 stk.

Ingredienser

25 g gær
1 dl olivenolie
6 dl lunkent vand
1 spsk. groft salt
250 g durumspelt
ca. 750 g italiensk hvedemel af 00-typen
friske rosmarinnåle
Maldon salt

Fremgangsmåde

Smuldr gæren i en skål og opløs det i det lunkne vand. Tilsæt salt, 2 spsk. olivenolie og durumspelt. Tilsæt det italienske hvedemel lidt efter lidt, ælt dejen på bordet, til det er smidigt. Kom dejen tilbage i skålen, dæk med et rent viskestykke og lad det hæve i et par timer ved stuetemperatur.
Form til 12 flade boller, dæk dem til igen og lad dem efterhæve i 15 minutter.
Tryk huller i dejen med fingerspidserne, dryp med resten af olivenolien, Maldon salt og rosmarinnåle. Bag ved 225 grader i ca. 15 minutter. Lad dem afkøle på bagerist.
Gode som madbrød.