Snegle med karamelfyld

ca. 12 stk.

Ingredienser

2 dl mælk
30 g smør
25 g gær
1 dl rørsukker
1 æg
½ tsk. salt
ca. 475 g mel
Fyld:
50 g smør, blødt
½ dl færdigkøbt karamelsauce
Pynt:
1 spsk. færdigkøbt karamelsauce
1½ dl flormelis
2 spsk. usaltede pistacienødder, hakkede

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken, lad det blive håndvarmt. Smuldr gæren i en skål og tilsæt sukkeret. Hæld det lune væske over og opløs gær og sukker. Tilsæt æg og salt. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen på køkkenbordet, til det er en smidig dej. Kom dejen tilbage i skålen, dæk til med et rent viskestykke og lad det hæve i 1 time ved stuetemperatur.
Rør karamelsauce og smør godt sammen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul det ud til en rektangel. Smør fyldet på og rul dejen sammen på den lange led. Skær dejen ud til snegle med en skarp kniv og lad dem efterhæve på bageplade i 15 minutter. Bag ved 225 grader i 12-15 minutter, eller til de er gennembagte og gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
Rør en glasur af karamelsauce, flormelis og evt. lidt vand. Fordel på den lune snegle og drys med lidt pistacienødder.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik