header

Rødebedesalat

4 pers.

Ingredienser

200 g hytteost
ekstrajomfru olivenolie
groft salt, friskkværnet peber
20 g valnødder, grofthakket
800 g rødbeder, skyllet
saft og skal af 1 ubehandlet citron

Fremgangsmåde

Kom de skyllede rødbeder i en gryde, dæk med vand og kog dem i ca. 45 minutter, afhængig af størrelse, de skal være møre.
Hæld vandet fra og overhæld rødbederne med koldt vand. Når de er så afkølede så de kan håndteres, gnides skindet af. Afkøl rødbederne yderligere, inden de skæres i skiver.
Mos hytteost med en gaffel og smag den til med citronsaft, -skal, ca. 1 spsk. olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Kom de skivede, stadig lune, rødbeder på et fad og hæld hytteosten over. Drys med valnødder.
Kan serveres som en selvstændig ret med godt brød til eller som tilbehør til grillet/stegt kød.