Fiskefad med bagte rodfrugter

4 pers.

Ingredienser

1 god håndfuld bredbladet persille, hakket
1 god håndfuld basilikum, hakket
1 spsk. frisk ingefær, fintrevet
1 fed hvidløg, presset
1½ spsk. olivenolie
1 frisk, rød chili, udkernet og finthakket
salt, friskkværnet peber
2 skalotteløg, finthakket
1 kg. blandede rodfrugter, som f. eks. knoldselleri, rødbeder, pastinak, jordskokker osv.
lidt olie
salt, friskkværnet peber

Desuden:
1 dl tør hvidvin
saft af 1 citron
4 pangasiusfileter

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl rodfrugterne og skær dem i mundrette-stykker. Kom dem i et ovnfast fad, dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber. Vend det hele godt rundt. Sæt dem i ovnen og bag i ca. ½ time.
Bland persille, basilikum, chili, skalotteløg, olie, hvidløg og ingefær sammen. Når rodfrugterne er færdige, vendes de med krydderurte-blandingen.
Krydr pangasiusfileterne med salt og friskkværnet peber. Rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad. Hæld vin ved og dryp dem med citronsaft. Bag ved 200 grader i ca. 12-15 minutter, til fisken føles fast.
Server de bagte fisk sammen med rodfrugterne.

Comments

comments