New York cheesecake

6 pers.

Ingredienser

2 spsk. rørsukker
50 g smør
175 g digestivekiks
400 g flødeost naturel
korn af 1 stang vanilje
30 g mel
4 hele æg
1 spsk. friskpresset citronsaft
2 dl piskefløde
et lille nip salt
90 g rørsukker

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 160 grader.
Knus kiksene fint, brug gerne en blender eller foodprocessor. Smelt smørret og bland det i de knuste kiks sammen med 1 spsk. sukker. Smør en springform godt og tryk kikseblandingen godt ned i bunden. Stil det til side.
Kom flødeost og vaniljekorn i en foodprocessor og kør på lav hastighed, til flødeosten er lind. Tilsæt mel, resten af rørsukker og salt i. Kør i ca. 3 minutter. Del æg i blommer og hvider, kom blommerne i ostemassen, sammen med citronsaft og piskefløde.
I en anden skål piskes hviderne helt stige og vendes forsigtigt – og med lette tag – i osteblandingen. Hæld det hele ovenpå de godt sammenpressede kiks og bag i ca. 1 time og 15 minutter. Sluk for varmen og lad den køle af i ovnen. Stil kagen på køl i mindst 4 timer, helst natten over.

Comments

comments