header

New England Clam Chowder

4 pers.

Ingredienser

2 dl god fiskebouillon
1½ spsk. smør
2 spsk. mel
500 g kammuslinger, finthakket
1 løg, hakket
1 pakke bacon i tern
2 store bagekartofler, skåret i små tern
4 dl kaffefløde (9%)
evt. lidt mælk
salt, friskkværnet peebr
lidt paprika
lidt finhakket persille

Fremgangsmåde

Kom bacontern på en kold pande, skru op og steg til de er gyldne og har afgivet en del fedt. Kom løg ved og svits, til løgene bliver gyldne, men de må endelig ikke få for meget farve.
Tilsæt kartofler og lad det stege med et par minutter, rør i dem. Hæld bouillon ved, skru ned og læg låg på. Lad det simre i godt 10 minutter eller til kartoflerne er møre.
I en anden gryde smeltes smørret, drys melet i og pisk godt. Tilsæt fløden, pisk hele tiden og bring det i kog. Lad det koge i ca. 5 minutter, under konstant piskning, til melsmagen er kogt ud. Kom fløde-blandingen ned i kartoffel/løgblandingen og rør godt rundt, til det er jævnet og der ikke er klumper. Tilsæt muslingerne og rør godt rundt. Krydr med salt og friskkværnet peber. Hvis suppen er for tyk, kan den fortyndes med lidt mælk. Server chowder i dybe tallerkner med et drys paprika og lidt finthakket persille.