header

Marineret svinekam med timian

4 pers.

Ingredienser

1 spsk. flydende honning
saft af ½ citron
saft af ½ appelsin
2 spsk. olivenolie
4 laurbærblade
et par kviste frisk timian
1 kg. svinekam uden ben og svær
groft salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Hvis ikke det er gjort, så skær sværen af kødet og smid det væk. Det skal kun være det skære, rene kød tilbage og kun en MEGET lille fedtkant.
Fordel timian og laurbær ovenpå og snør det fast med madsnor. Gnid kødet godt med citrussaft og olie, lad det trække i køleskab i mindst 3 timer, gerne længere.
Tag ud, krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt i en 210 grader varm ovn i ca. 25 minutter, dryp honning over og steg videre i ca. 10 minutter. Tag ud, dæk kødet til og lad det trække i mindst ½ time, inden det skæres i tynde skiver og serveres til en god salat.