header

Bagt helleflynder på porrebund

2 pers.

Ingredienser

300 g helleflynder uden skind og ben
smør
Maldon salt, friskkværnet hvid peber
lidt brøndkarse
1 bdt. purløg, i grove stykker
friskpresset citronsaft
1 dl piskefløde – eller madlavningsfløde
4 porrer, godt rengjorte og skåret i tynde ringe
citron i både

Fremgangsmåde

Varm lidt olie op på en pande og sauter porrene til de falder sammen, men uden at de tager farve. Krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld fløde ved og lad dem simre, til de er cremede og fløden tykner, smag til.
Del fisken i 2, læg dem i et ovnfast fad. Kom et par småklatter på og drys med lidt salt og friskkværnet hvid peber. Sæt i ovnen ved 175 grader, til de er netop gennembagte, ca. 8-10 minutter.

Vend brøndkarse og purløg med lidt citronsaft. Fordel porrerne på 2 tallerkner, læg den bagte fisk ovenpå. Pynt med krydderurterne og server med ovnbagte kartofler og citronbåde.