Grillet flanksteak med dukkah

4 pers.

Ingredienser

Dukkah (krydderiblanding):
1/4 tsk. røget paprika
1/4 tsk. groft salt
20 g mandler
1 tsk. hele, sorte peberkorn
1 spsk. hele korianderfrø
fintrevet citronskal (økologisk)

Desuden:
800 g flanksteak (okse)

Fremgangsmåde

Kom mandlerne i en blender og kør til de er finthakkede. Kom korianderfrø og hele peberkorn i en morter og stød dem. Kom mandler og stødte peberkorn og korianderfrø på en tør pande, rist til mandlerne bliver gyldne og krydderierne begynder at dufte. Hæld blandingen i en skål og rør paprika, salt og citronskal i.

Dup kødet tørt og drys med salt og friskkværnet peber. Grill det over godt varme kul 5-6 minutter på hver side, eller til det er som ønsket. Drys med dukkah og skær i tynde skrå skiver.

Comments

comments