header

Marengs med is og frugt

4 pers.

Ingredienser

Marengs:
1 tsk. hvid balsamico
225 g sukker
1 dl æggehvide
1 spsk. majsmel

Ved servering:
3 passionsfrugter
125 g friske hindbær
vaniljeis af god kvalitet

Fremgangsmåde

Pisk hviderne helt stive, når de er stive, tilsættes sukkeret lidt ad gangen. Pisk hele tiden til du har en blank og tyk marengs. Rør eddike i og drys majsmel over, fold det i marengsen med lette tag.
Beklæd bageplader med bagepapir, hvorpå der drysses et tyndt lag sukker. Tegn 8 store cirkler og udfyld cirklerne med marengsmassen – top massen lidt op. Lad en fordybning i hver med bagsiden af en ske – så du senere kan komme fyldet i.
Bag ved 125 grader – ikke varmluft – i 45-50 minutter, de skal føles faste. Lad marengsrederne køle lidt af på pladerne, inden de flyttes over på en bagerist, hvor de afkøles helt.

Tag isen ud og rør den til softice sammen med de fleste af hindbærrene (gem lidt til pynt) og halvdelen af indmaden fra passionsfrugterne. Kom isen tilbage i fryseren, til den skal serveres. Kom noget is i 4 marengsreder, pynt med de resterende hindbær og resten af indmaden fra passionsfrugterne.

De resterende marengsreder kan opbevares i tætsluttende kagedåse.