Muffins med appelsin og chokolade

12 stk.

Ingredienser

100 g chokolade med orangeknas, grofthakket
4 spsk. friskpresset appelsinsaft
fintrevet skal af 1½ appelsin (økologisk)
250 g mel
2 tsk. bagepulver
250 g blødt smør
250 g rørsukker
3 æg
Desuden:
tyk appelsinmarmelade
marcipan
evt. sølvkugler

Fremgangsmåde

Rul marcipan ud mellem 2 stykker film. Skær ud til 12 små blomster, dæk til med film og sæt på køl.

Pisk smør og sukker tykt og cremet med en el-mikser. Pisk æggene i et ad gangen, pisk godt efter hvert. Tilsæt appelsinsaft og -skal lidt ad gangen, vend det i med en ske. Vend chokoladen i. Bland bagepulver med melet og sigt det i. Vend hurtigt dejen sammen, uden at bruge flere tag end højst nødvendigt. Fordel dejen i muffinsforme. Bag ved 180 grader – ikke varmluft – i ca. 20 minutter, eller til de er gennembagte, tjek dem inden de tages ud. Lad dem køle af på bagerist.

Smør et tyndt lag marmelade på hver muffin og læg en marcipanblomst ovenpå. Pynt evt. med sølvkugler, men det kan sagtens undværes.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik