Gnocci med græskar

2 pers.

Ingredienser

500 g gnocci – fås i visse supermarkeder på køl
50 g ristede græskarkerner
1 hokkaido græskar, skrællen skåret af og skåret i tern
2 fed hvidløg i tynde skiver
saft af ½ citron
salt, friskkværnet peber
lidt salvieblade, skåret i strimler
manchego ost, revet
smør og olie til stegning

Fremgangsmåde

Kom græskar i en ovnfast fad og vend med lidt olie, citronsaft, hvidløg, salt og friskkværnet peber. Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i ca. 20 minutter, til græskartern er møre, men stadig har en smule bid. Vend dem med de ristede græskarkerner og smag til med salt og friskkværnet peber.

Kog gnocci efter anvisning på emballagen i rigeligt, godt saltet vand. Hæld vandet fra. Varm lidt olie og smør op på en pande og rist de afdryppede gnocci, krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld dem i en skål eller et fad, drys med salvie og revet manchego. Server straks sammen med grækar og citronbåde.

Comments

comments