Risotto med svampe

4 pers.

Ingredienser

75 g kantareller, børstet rene og skåret i mindre stykker
125 g shiitake svampe, skåret i skiver
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
1 skalotteløg, finthakket
1 fed hvidløg i tynde skiver
1½ dl crémant (mousserende hvidvin)
ca. ½ liter hønsebouillon, gerne hjemmelavet eller brug en god en
200 g arborio ris (risottoris)
salt, friskkværnet peber
30 g frisk parmesan, fintrevet
5 spsk. persille, finthakket

Ved servering:
100 g frisk parmesan, fintrevet

Fremgangsmåde

Varm olie og smør i en gryde, men smørret må ikke tage farve. Kom skalotteløg og hvidløg på, lad dem sautere til de bliver klare, men uden at de tager farve. Skru lidt op for varmen og tilsæt risnene, svits dem i et minuts tid, under omrøring, til de bliver nærmest gennemsigtige. Hæld vinen på, krydr med lidt salt og rør godt rundt hele tiden, så vinen arbejdes ind i risene.
Skru ned og tilsæt bouillon lidt ad gangen, rør godt hele tiden, så bouillon arbejdes ind i risene. Tilsæt ikke nyt bouillon, førend det forrige er absorberet. Forsæt på denne måde indtil al bouillon er brugt og risene er al dente. Det tager ca. 15-20 minutter og det er vigtigt at der røres hele tiden, så du må ikke forlade det!
Tag gryden af varmen, læg låg på og lad det trække i 2 minutter.
Kom lidt smør på en pande og rist svampene, til de bliver gyldne, krydr med salt og friskkværnet peber. Vend persille, svampe og parmesan i risottoen. Fordel i 4 tallerkner og høvl masser af parmesan over. Server straks.

Comments

comments