header

Lammegryde med gedeost

2 pers.

Ingredienser

2 modne tomater, skåret i tern
200 g babyspinat, godt skyllet og slynget
1 dl vand
1 rød peberfrugt i strimler
300 g skært lammekød i tern, helst fra lammekølle
1 løg skåret i smalle både
4 fed hvidløg i tynde skiver
1½ tsk. stødt koriander
2 tsk. spidskommen
salt, friskkværnet peber
100 g blød gedeost
sambal oelek
½ citron, skåret i både

Fremgangsmåde

Varm lidt olie op på en godt varm pande og brun lammekødet ad et par gange, til det bliver godt brunt. Tilsæt løg og hvidløg, lad det stege med i 1 minuts tid, under omrøring, det skal ikke tage farve.
Tilsæt krydderier og rør godt rundt, så det bliver fordelt. Tilsæt tomater og vand, skru ned og lad det simre i ca. 40-50 minutter, eller til kødet er mørt.
Hold øje med om der skal tilsættes lidt mere vand, hvis det steger for tørt. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Kom peberfrugt ved og lad det varme med, men det skal stadig være sprødt. Til sidst tilsættes spinat, lad det varme igennem til spinaten netop falder sammen. Hæld op i et fad og kom gedeost på i klatter. Server med citronbåde, sambal oelek og lune fladbrød.