header

Steak med sauce Bordelaise

4 pers.

Ingredienser

4 oksemørbradsbøffer af 180 g
smør og olie til stegning
salt, friskkværnet peber

Sauce Bordelaise:
2 skalotteløg, finthakket
50 g bacon i tern
3 laurbærblade
25 g smør
1 lille bdt. timian bundet med kødsnor
½ flaske rødvin
2 dl kraftig og god, kalvebouillon
koldt smør i tern

Desuden:
2 kviste timian
4 bagekartofler, revet groft
salt, friskkværnet peber
olie til stegning
4 rødløg, halverede og lidt skåret af bunden
olivenolie
friske timianblade
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Varm smør og olie op på en pande og steg bøfferne ved høj varme i 1 minut på hver side. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem færdige ved 175 grader i 6-8 minutter, alt efter hvordan de ønskes. Krydr dem godt med salt og friskkværnet peber.

Pres væden godt fra de revne kartofler og rør med salt, friskkværnet peber og timian. Varm olie op på en pande og pres kartoffelmassen sammen til “bøffer”. Steg dem ved høj varme, til de har sat sig. Vend dem og steg på den anden side. Skru ned og lad dem stege færdige – til kartoflerne er møre – ved svag varme.
Skær så meget af bunden på de halverede rødløg, så de kan stå. Dryp skærefladen med lidt olie og krydr med timian, salt og friskkværnet peber. Sæt dem i et ovnfast fad og bag ved 175 grader i 10-12 minutter.

Smelt smørret til saucen i en gryde og sauter løg og bacon. Tilsæt laurbærblade og timianbuket. Hæld rødvin ved og kog det ind, til der kun er 1/3 tilbage. Tilsæt bouillon og koldt smør, så saucen jævnes let.

Server de stegte bøffer med kartoflerne, rødløg og saucen.