header

Honninggrillet laks med chili og tomat

4 pers.

Ingredienser

500 g cherrytomater
2 røde chili
2 citroner
1 bdt. frisk timian
salt, peber
6 spsk. flydende honning
6 spsk. olivenolie
2 laksekoteletter

Lime mayonnaise:
6 spsk. god mayonnaise
saft af 1 lime
1 tsk. sukker
salt, peber

Fremgangsmåde

Læg cherrytomater og hele chili i en bradepande og skær en citron i grove tern og kom den ved sammen med masser af frisk timian, salt og peber. Rør honning og olivenolie sammen. Fordel halvdelen over tomater, citroner og chili. Bag blandingen i ovnen ved svag varme, 150-170 grader i ca. 30 minutter.
Rør ingredienserne til mayonnaisen sammen, smag til med salt og peber og stil den koldt indtil servering.
Skub tomaterne til side og læg laksekoteletterne i fadet. Tænd for grillen. Fordel resten af olivenoliehonningen over koteletterne, krydr med salt, peber og timian. Stil retten i ovnen og grill i 8-10 minutter, eller til koteletterne har fået farve. Hold hele tiden øje med dem. Hvor meget de skal have afhænger af grill og størrelse.
Server med citronbåde og limemayonnaise.