Gulerodsmuffins

12 stk.

Ingredienser

100 g rosiner
100 g valnødder, hakkede
50 g mandler
100 g smør, smeltet
1½ dl agavesirup
2 æg
korn af ½ stang vanilje af god kvalitet
3 store gulerødder, revet
1 æble, skrællet og revet
1½ dl mel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt allehånde
Frosting:
2 spsk. flydende honning
1 spsk. friskpresset citronsaft
fintrevet skal af ½ citron (økologisk)+ lidt ekstra til pynt
korn af ½ stang vanilje af god kvalitet
1 spsk. piskefløde
150 g ricotta

Fremgangsmåde

Pisk smør, sirup, æg og vaniljekorn godt sammen med en el-mikser. Tilsæt revne gulerødder og æble og bland det i med en ske. Bland mel med natron, bagepulver, salt, kanel og allehånde – sigt det hele ned i æggemassen og bland det godt sammen. Bland mandler, valnødder og rosiner i. Fyld dejen i muffinsforme, som sættes på en bageplade.
Bag dem ved 200 grader – ikke varmluft – og bag i 20-25 minutter, eller til de er gennembagte.
Sæt kagerne på en bagerist og lad dem køle helt af.

Pisk ricotta med fløde, vanilje, citronskal, -saft og honning. Fordel blandingen på de helt kolde muffins og drys med lidt ekstra citronskal.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik