Spicy laks og rejer

2 pers.

Ingredienser

250 g laksefilet uden skind og ben
175 g rå tigerejer, optøet
1 dåse kokosmælk
saft af 1 lime
2 spsk. fishsauce
1-2 tsk. sambal oelek
et nip sukker
1 bdt. forårsløg, uden top og bund
100 g sukkerærter
100 g babymajs
1 potte thaibasilikum – brug IKKE almindelig basilikum

Fremgangsmåde

Pil rejerne, skær dem op i ryggen og fjern den sorte tarm. Del laksen i mindre stykker.
Kom kokosmælk, limesaft, fishsauce, chilipasta og sukker i en wok eller sauterpande – lad det koge sammen i et par minutter – rør i det og smag det til.
Kom fisk og rejer i, giv dem 1 minut under låg. Tilsæt forårsløg, babymajs og sukkerærter, lad det hele simre i endnu 3 minutters tid – eller til fisk og rejer er tilberedte. Anret med masser af plukket thaibasilikum og server straks med ris til.

Comments

comments