Koteletter med æble-/grønkålssalat

2 pers.

Ingredienser

2 tykke svinekoteletter med ben
2 bagekartofler
200 g frisk grønkål, plukket
1 aromatisk æble i tynde både
2 spsk. dijonsennep
2 spsk. flydende honning
2 spsk. æblecidereddike
4 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. fintrevet, frisk ingefær
salt, friskkværnet peber
olie til stegning
god, kold smør
1 bdt. purløg, finthakket

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne godt, dup dem tørre og skær et kryds i dem. Bag dem ved 185 grader i godt 1 time, eller til de er møre.
Krydr koteletterne med salt og friskkværnet peber, steg dem i lidt olie, til de er netop gennemstegte. Lad dem hvile et par minutter, under stanniol.

Rør sennep, honning, eddike, olie og ingefær sammen. Hak grønkålen fint og vend æblerne i. Dryp dressingen over, krydr med salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt. Smag til.
Server salaten til de bagte kartofler – serveret med lidt koldt smør og drysset med purløg – og koteletterne.

Comments

comments