header

Kalveruller med mozzarella

6 pers.

Ingredienser

18 skiver kalvekød, tyndt skåret, som til saltimbucca
3 kugler frisk mozzarella, skåret i bjælker
Sauce:
2 stængler bladselleri, finthakket
2 gulerødder, finthakket
4 skiver pancetta (italiensk bacon) eller almindelig bacon i små tern
1 løg, finthakket
4 fed hvidløg, knust og finthakket
1 dåse hakkede tomater
1 kvist timian
1 kvist rosmarin
1 laurbærblad
salt, friskkværnet peber
et nip sukker
2 dl hvidvin

500 g spaghetti af god kvalitet
2 spsk. bredbladet persille, finthakket
fintrevet skal af 1 citron

Fremgangsmåde

Varm lidt olie op i en gryde og kom gulerødder, bladselleri, løg og pancetta/bacon i – lad det svitse under omrøring. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Tilsæt halvdelen af hvidløgene og lad det lige stege med få sekunder, så det begynder at afgive duft. Hæld hvidvin ved og tilsæt de hakkede tomater. Kom rosmarin, timian og laurbær ved, sammen med et nip sukker.
Krydr kalvkødet med salt og friskkværnet peber. Læg bjælker af mozzarella på hvert stykke, rul dem sammen og fæstn med en tandstikker. Varm olivenolie op på en pande og brun dem på alle sider. Kom rullerne ned i saucen og lad det småsimre i 20-30 minutter.
Kog spaghettien efter anvisning på emballagen i rigeligt, godt saltet vand. Hæld vandet fra og lad det dryppe af. Kom den i en skål, dryp med lidt god olivenolie og tilsæt den sidste halvdel af hvidløgene samen med persille og fintrevet citronskal. Krydr med salt og friskkværnet peber og vend det hele godt sammen. Server spaghettien sammen med kalverullerne og saucen.