header

Panforte

Ingredienser

100 g mandler
100 g hasselnødder
50 g cocktailbær
50 g sukat, hakket
50 g syltet appelsinskal
½ tsk. kanel
½ tsk. stødt allehånde
50 g mel
1 tsk. usødet kakao
100 g flydende honning
100 g rørsukker
flormelis til pynt

Fremgangsmåde

Hak mandler, nødder og cocktailbær groft, bland dem med sukat og appelsinskal i en skål. Tilsæt krydderier, mel og kakao, bland det hele sammen.
Smelt honning og sukker i en gryde, til det bliver en samlet masse – det skal bare lige koge igennem. Hæld sukkermassen i nøddeblandingen og rør det godt sammen.
Beklæd en tærteform, 20 cm. i diameter, med bagepapir og smør papiret godt med smagsneutral olie eller smør. Kom dejen i formen, bred det ud, brug evt. en våd dejskraber. Det kan være ret vanskeligt, for dejen er meget klistret. Dejen må helst ikke være mere en 1 cm. høj.
Bag ved 170 grader i ca. ½ time – når den er færdig bobler den lidt.
Tag den ud og lad den køle helt af, inden bagepapiret fjernes. Drys med flormelis ved servering.