Panforte

Ingredienser

100 g mandler
100 g hasselnødder
50 g cocktailbær
50 g sukat, hakket
50 g syltet appelsinskal
½ tsk. kanel
½ tsk. stødt allehånde
50 g mel
1 tsk. usødet kakao
100 g flydende honning
100 g rørsukker
flormelis til pynt

Fremgangsmåde

Hak mandler, nødder og cocktailbær groft, bland dem med sukat og appelsinskal i en skål. Tilsæt krydderier, mel og kakao, bland det hele sammen.
Smelt honning og sukker i en gryde, til det bliver en samlet masse – det skal bare lige koge igennem. Hæld sukkermassen i nøddeblandingen og rør det godt sammen.
Beklæd en tærteform, 20 cm. i diameter, med bagepapir og smør papiret godt med smagsneutral olie eller smør. Kom dejen i formen, bred det ud, brug evt. en våd dejskraber. Det kan være ret vanskeligt, for dejen er meget klistret. Dejen må helst ikke være mere en 1 cm. høj.
Bag ved 170 grader i ca. ½ time – når den er færdig bobler den lidt.
Tag den ud og lad den køle helt af, inden bagepapiret fjernes. Drys med flormelis ved servering.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik