header

Langtidsstegt flæskesteg med fennikel

6 pers

Ingredienser

1½ kg. svinekam uden ben, med svær, ridset
groft salt, friskkværnet peber
2 tsk. fennikelfrø
6 dl bouillon

Fremgangsmåde

Tjek at sværen er ridset helt ned til kødet, men IKKE i selve kødet! Vær omhyggelig med at gnide groft salt ind i sværen – og ikke mindst NED mellem sværen.
Stød fennikelfrø i en morter og gnid dem også i sværen, krydr med lidt friskkværnet peber.
Læg en rist over en bradepande og læg stegen ovenpå, hvis noget af stegen er lavere, kan der lægges stanniol under så den bliver lige høj over det hele.
Stik en stegetermometer ind i midten af kødet, hæld bouillon i bradepanden og sæt stegen i en kold ovn. Tænd på 100 grader og lad den så stå til centrumstemperaturen kommer op på 50 grader. Skru op til 250 grader, til stegetermometret når en temperatur på 65 grader – hold øje med at sværen ikke bliver branket!
Tag stegen ud og lad den hvile – udækket – i 10 minutter – inden den skæres i skiver.