header

Laks med wasabicreme og nudler

4 pers.

Ingredienser

4 laksefileter med skind, uden ben
lidt olivenolie
groft salt, citronpeber

Wasabicreme:
50 g creme fraiche 9%
wasabi efter smag
saft fra 1 lime

Nudler:
250 g sukkerærter, skåret i strimler på langs
lidt olie
400 g æggenudler
1 bdt. koriander, hakket

Desuden:
limebåde
lækkert, groft flute

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader. Læg laks i et fad med skindsiden nedad, dryp med lidt olie og drys med salt og citronpeber. Bag i ca. 10-12 minutter, til fisken er netop mør.

Kom nudlerne i en skål, hæld kogende vand over og drys med lidt salt. Lad dem trække til de er al dente, dvs. stadig har lidt bid. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af, dup dem helt tørre i et rent viskesstykke.
Varm lidt olie op på en stor pande eller i en wok. Steg nudlerne til de bliver sprøde, rør i dem hele tiden. Kom sukkerærter og koriander ved, krydr med salt og friskkværnet peber.

Rør creme fraiche med limesaft og wasabi efter smag. Server cremen til de stegte laksestykker, nudlerne, limebåde og flute.