header

Kalveculotte med spinat

4 pers.

Ingredienser

1 kg. kalveculotte
1 kviste frisk timian
4 fed hvidløg i tynde skiver
1½ dl tør hvidvin
1 dåse hakkede tomater
½ spsk. mild, røget paprika
groft salt, friskkværnet peber
1 spsk. flydende, koncentreret kalvebouillon
saft af ½ appelsin
1 spsk. dijonsennep
1½ dl piskefløde
1 pose frisk spinat
lidt maizena udrørt i lidt kold vand
frisk, revet parmesan
lidt smør og olie til stegning
pasta

Fremgangsmåde

Afpuds kødet og krydr den godt med salt og friskkværnet peber. Varm olie og smør op i en stegegryde og brun kødet godt på alle sider. Læg timian og hvidløg ovenpå, drys med paprika. Hæld vin, hakkede tomater og flydende bouillon ved. Når det koger, skrues ned for varmen, låg lægges på og det simrer i ca. 50 minutter.
Kom fløde, sennep og appelsinsaft i og lad det koge ind, til den tykner lidt – uden låg. Hvis saucen ønskes tykkere, kan den jævnes lidt mere med maizena udrørt i lidt koldt vand. Smag til.
Tag kødet op og skær det i tynde skiver. Anret på et fad med saucen over.
Kog en portion pasta efter anvisning på emballagen i rigeligt, godt saltet vand. Hæld vandet fra og vend dem med spinatblade og friskrevet parmesan.