header

Hot & spicy kødsauce

4 pers.

Ingredienser

500 g hakket oksekød
100 g chorizopølse skåret i små tern
1 løg, finthakket
4 fed hvidløg, knust og finthakket
1 gulerod, groftrevet
1 ds. hakkede tomater med chili
1 glas tacosauce, hot
1 spsk. rørsukker
salt, friskkværnet peber
1 håndfuld sorte oliven
2 tsk. tørret oregano
friske oreganoblade til servering
frisk, revet parmesan

Fremgangsmåde

Varm lidt olie op i en gryde og svits kødet, til det bliver brunet, krydr med salt og lidt friskkværnet peber. Tilsæt chorizo og lad det stege lidt med. Tilsæt gulerod, løg og hvidløg, lad det stege med i et par minutter under omrøring. Kom tacosauce, hakkede tomater, sukker, tørret oregano, salt og friskkværnet peber ved. Skru ned, læg låg på og lad det simre i ½ time, rør i det af og til. Hvis det bliver meget tørt og er ved at brænde på, så tilsættes en lille smule vand – men endelig ikke for meget – hold øje med det. Vend oliven i tilsidst og smag saucen.
Kog en portion pasta efter anvisning på emballagen i rigeligt, godt saltet, vand. Hæld vandet fra, lad det dryppe af (gem gerne lidt af kogevandet, som kan tilsættes, hvis retten bliver for tør), vend pastaen med kødsaucen og drys med friske oreganoblade og parmesan.