header

Vegetarisk gryderet a la Marrokko

4 pers.

Ingredienser

1 dåse hakkede tomater med hvidløg, af god kvalitet
1 grøn peberfrugt, skåret i små tern
2 gulerødder i små tern
2 løg, finthakket
1 pastinak i små tern
lidt olie til stegning
1 spsk. god, aromatisk karry
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt nelliker
2 dl grøntsagsbouillon
10 tørrede abrikoser, skåret i små tern
1 dl mørke rosiner
salt, friskkværnet peber
lidt persille, finthakket
lidt mynte, finthakket
50 g mandler, tørristet og hakket

Fremgangsmåde

Varm lidt olie op i en gryde. Kom karryen i og brænd den af i 1-2 minutter under omrøring. Tilsæt alle grøntsagerne og steg dem i nogle minutter. Tilsæt krydderier sammen med tomater, abrikoser, rosiner, bouillon, salt og friskkværnet peber. Skru ned, læg låg på og lad det simre i ca. 25 minutter eller til grøntsagerne er tilpas møre. Hvis retten bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand. Smag det til. Server drysset med hakket persille, mynte og mandler og gerne med varm couscous.