Andebryst med krydrede, bagte kartofler

6 pers.

Ingredienser

5-6 andebryster
Maldon salt

Krydrede kartofler:
900 g små kartofler
1 spsk. Maldon salt
1 tsk. paprika
2 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret timian
1 spsk. nigella frø (jomfru i det grønne)
1 tsk. stærk, røget paprika
4 spsk. olivenolie

Desuden:
1½ bakke blandede salatblade
2 spsk. balsamico glace
2 spsk. god olivenolie
2 granatæbler
100 g valnødder

Fremgangsmåde

Bland alle krydderierne til kartoflerne sammen. Vask kartoflerne og dup dem helt tørre i et rent viskestykke. Vend kartoflerne med olie og alle krydderierne. Sæt dem i en 180 grader varm ovn i ca. 45 minutter.

Afpuds andebrysterne, dup dem tørre og rids dem i rudemønster med en skarp kniv. Læg dem på en kold pande, tænd for varmen og lad dem stege i ca. 6-7 minutter, til skindet er gyldent. Vend dem og lad dem lige brune på den anden side, krydr med salt og friskkværnet peber. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem færdige i ovnen ved 180 grader, til de er som ønsket. Tag dem ud og lad dem trække lidt inden de skæret ud i skiver.

Bland balsamicoglace med olivenolie og smag til med salt og friskkværnet peber.
Skyl salaten, slyng den tør. Skær granatæblerne i kvarter og vrik kernerne ud af dem – gør det over en sigte. Vend salaten med dressingen, drys med granatæblekernerne og valnødder.