header

Flutes med rugmel

3 flute

Ingredienser

25 g gær
½ liter lunken vand
1½ spsk. groft salt
1½ tsk. flydende honning
200 g rugmel
525 g sigtet speltmel eller almindelig hvedemel

Fremgangsmåde

Smuldr gæren i en skål, hæld vandet ved og rør gæren ud. Tilsæt salt, honning og rugmel – det det hele godt sammen. Kom speltmel/hvedemel i og rør til dejen er glat og jævn. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen sammen, den skal være godt blød.
Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til og stil den lunt i 40 minutter.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og form til 3 lange flutes, som lægges på en bageplade, dækket med bagepapir. Dæk dem til igen og stil dem et lunt sted, hvor de hæver i ca. 40 minutter.
Snit dem på skrå med en skarp kniv og bag dem ved 225 grader i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde.