Æblemuffins med lækkert æblefyld

12 stk.

Ingredienser

2 aromatiske æbler, skrællet og revet
250 g blødt smør
5 æg
1 dl vand
3½ dl sukker
1 spsk. bagepulver
2½-3 dl mel
1½-2 spsk. kardemomme

Desuden:
2 aromatiske æbler, skrællet og skåret i små tern
1 håndfuld hasselnødder, grofthakket
½ dl rørsukker
1 spsk. kanel
flormelis

Fremgangsmåde

Rør mel sammen med kardemomme og bagepulver.
Pisk sukker og smør sammen med en el-mikser til det er luftigt. Pisk æggene sammen med vandet, men et piskeris og vend æblerne i. Hæld melblandingen i og rør rundt med en ske. Tilsæt så smør-blandingen og rør det sammen. Fordel i muffinsforme.
Bland æbler med nødder, sukker og kanel. Kom lidt på hver muffin og tryk det godt ned i de ubagte muffins.
Bag ved 175 grader i ca. 40 minutter, til de gyldne og gennembagte. Lad dem køle af en bagerist og drys med sigtet flormelis ved servering.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik