header

Kartoffel-/baconsalat

4 pers.

Ingredienser

200 g røget bacon, skåret i tynde skiver
3 kviste frisk timian
1 kg. små, nye kartofler, kogte og afkølet
1 dl Hallmanns mayonnaise
2 dl græsk yoghurt 10%
fintrevet skal af 2 økologiske citroner
2 spsk. kommenfrø
2 fed hvidløg, fintrevet
1 bdt. forårsløg, fintsnittet
1 stort bdt. dild, hakket
groft salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Når kartoflerne er kølede af, kan de halveres eller skæres i mindre stykker, hvis de er store.
Rør mayonnaise med græsk yoghurt og vend kartoflerne i. Knus kommenfrø i en morter og vend dem i kartoffelsalaten sammen med citronskallen. Smag til med hvidløg, salt og friskkværnet peber. Pynt med masser af forårsløg og dild.

Læg de tynde baconskiver på en kold pande og varm langsomt op til middelvarme. Lad det stege, til det bliver sprødt, lad det så dryppe af på køkkenrulle. Vend de friskstegte baconskiver med timainblade og server dem til kartoffelsalaten.