header

Rødspætteruller med ansjoser

4 pers.

Ingredienser

16 rødspættefileter
50 g ansjosfileter i olivenolie
1 bdt. dild, hakket
fintrevet skal fra 2 økologiske citroner
3/4 dl olivenolie
Maldon salt, friskkværnet peber
smør

Fremgangsmåde

Dup rødspættefileterne tørre. Krydr dem med salt og friskkværnet peber – pas på ansjoser er meget saltede i sig selv!
Bland olivenolie med citronskallen. Hak ansjoserne. Pensl citronolien på den ene side af alle rødspættefileterne. Fordel dild og ansjoser ovenpå halvdelen af fileterne. Læg den anden halvdel af fileterne ovenpå og rul dem sammen, fæstn med en tandstikker.
Smelt smør på en pande og lad det bruse af. Steg rullerne gyldne i smørret og krydr igen (forsigtigt) med salt og friskkværnet peber. Server med nye små kartofler, drysset med lidt persille og smørsauce.