header

Fiskesuppe med grøntsager og spinat

4 pers.

Ingredienser

2 kartofler i tynde skiver
1 løg i tynde skiver
2 gulerødder i tynde, skrå skiver
1 spsk. olie
1 tsk. karry
1 aromatisk, moden tomat, i små tern
6 dl fiskebouillon
1 dl piskefløde
400 g torskefilet, uden skind og ben
400 g havbars filet, uden skind og ben
8 store, rå rejer med skal
1 dl friske spinatblade, grofthakket
blade fra 1 kvist timian
1 dl dild, finthakket
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Varm olien op i en gryde og sauter kartofler, løg og gulerødder, til de bliver blanke, men uden at de tager farve – ca. et par minutter. Drys med karry og rør godt. Hæld bouillon ved, læg låg på og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt fløden og kog suppen op uden låg. Skær fisken i grove stykker og kom den i suppen sammen med rejerne med skal. Lad det simre i 5 minutter. Smag suppen til med slt og friskkværnet peber. Tilsæt timian og spinat, sluk for varmen efter 1 minut. Server portions anrettet med lækkert brød til.