header

Spinat-/porrequiche

4 pers.

Ingredienser

Tærtedej:
100 g smør
100 g mel
100 g rugmel
et nip salt
2-3 spsk. koldt vand

Fyld:
3 porrer, godt renset og skåret i skiver
200 g frisk babyspinat, godt skyllet og afdryppet
groft salt, friskkværnet peber
1 rødløg i smalle både
2 dl skyr
1 æg
1 dl mælk
75 g friskrevet parmesanost
75 g revet cheddarost

Fremgangsmåde

Dej:
Bland mel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og kom det i, smuldr det til det er grynet. Saml hurtigt dejen med koldt vand og stil det i køleskab i 20 min.
Smør en springform og pres dejen ud i formen og op ad siderne. Prik dejen godt med en gaffel og forbag den ved 185 grader varmluft i 10 minutter.
Varm lidt olie op i en gryde og sauter løg, til det bliver blankt. Tilsæt porrer og hvidløg og lad det stege lidt med. Tilsæt spinaten, vend godt rundt og lad det stege med i et minuts tid. Krydr godt med salt og friskkværnet peber. Tag panden af varmen.
Pisk skyr, æg og mælk sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber. Fordel grøntsagsfyldet i den forbagte tærtebund, hæld æggemassen over og drys til sidst de 2 slags revne ost over. Bag ved 185 grader i ca. 45 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Server med en simpel salat og evt. et stykke godt brød.