Macaroni and cheese

2 pers.

Ingredienser

50 g smør
50 g mel
½ liter sød- eller letmælk
200 g suppehorn, kogt til de er al dente
150 g emmentaler eller Gruyère, revet
2 stilke frisk rosmarin
en lille håndfuld frisk timian
2 fed hvidløg, letknuste

Fremgangsmåde

Smelt smør og tilsæt mel under piskning. Tilsæt kold mælk mens der piskes, lad det koge op til en bechamelsauce. Lad det koge igennem, under omrøring, til melsmagen er væk. Tilsæt krydderurter, hvidløg, salt og friskkværnet peber. Skru ned for varmen. Bechamelsaucen må endelig ikke være for tyk, hvis den er det, så tilsæt lidt mere kold mælk.
Tag gryden af varmen og fisk krydderurter og hvidløg op. Kom det meste af den revne ost i saucen og rør, til osten er smeltet.
Hæld den friskkogte pasta i et let smurt fad, hæld ostesaucen over og vend rundt. Drys med det sidste af osten og sæt den under grillen i ovnen, til osten er gylden. Server.

Comments

comments