header

Suppe med spinat

4 pers.

Ingredienser

2 løg, finthakket
4 fed hvidløg, knust og finthakket
1 frisk, rød chili udkernet og finthakket
1 spsk. hele kommenfrø, knuste
2 spsk. hele korianderfrø, knuste
500 g friske spinatblade, godt skyllede
5-7 dl god hønse- eller grøntsagsbouillon
1 lille dåse kokosmælk light
groft salt, friskkværnet peber
Naanbrød

Fremgangsmåde

Varm lidt olie op i en gryde og sauter løg og hvidløg til de bliver bløde og gennemsigtige, men de skal ikke tage farve. Efter 1 minuts tid tilsættes chili og de knuste krydderier, sauter et par minutter under konstant omrøring.
Kom de godt skyllede spinatblade ved og sauter videre, til spinatbladene falder sammen. Tilsæt halvdelen af bouillonen og blend, til suppen er en tyk pure. Hæld det tilbage i gryden, varm igennem og tilsæt kokosmælk og så meget bouillon, til det har en passende konsistens. Smag til og server med lune naan brød.