header

Panerede, stegte fiskefileter med remoulade

2 pers.

Ingredienser

4 rødspætte- eller skrubbefileter
1 dl mel
1 æg, pisket let sammen
2 dl rasp
Maldon salt, friskkværnet peber
olie og smør til stegning
dild, hakket
1 citron i både

Remoulade:
1 gulerod, fintrevet
1 skalotteløg, finthakket
2 tsk. god karry
2 tsk. sukker
6 cornichoner, duppet tørre og finthakket
2 spsk. kapers, hakket
3 spsk. Hellmann’s mayonnaise
saft af ½ citron
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Varm lidt olie op på en pande og sauter løg og gulerod, til det bliver blødt og falder lidt sammen, men det skal ikke tage farve.
Tilsæt karry og sukker, rør rundt. Tag det af panden og lad det køle lidt af. Rør det med cornichoner, kapers og mayonnaise. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad det køle helt af, inden det skal serveres.
Vend fiskefileterne i mel, så i sammenpisket æg og tilsidst i rasp. Varm smør og olie op på en pande og steg fileterne til de bliver gyldne, sprøde og gennemstegte, krydr med Maldon salt og friskkværnet peber. Vend dem kun en gang, så paneringen ikke går i stykker.
Server med den sammenrørte, kolde remoulade, dild, citronbåde og lækker rugbrød.