header

Nougatstænger

4 stk.

Ingredienser

400 g ren, rå marcipan af god kvalitet
30 g mandler, smuttede og meget finthakket
75 g flormelis
1 æggehvide, let pisket
150 g blød nougat, skåret i stænger
mandelflager

Fremgangsmåde

Riv marcipan groft og ælt med flormelis, mandler og æggehvide, til det bliver en rimelig fast masse. Del den i 4 stykker, læg film under hver stykke og tryk dem flade. Læg nougat på midten og fold så marcipanmassen op omkring nougat’en, så der dannes en trekant. Læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl dem med lidt æggehvide og drys med mandelflager. Pres dem forsigtig ned, så de ikke falder af.
Sæt en ekstra bageplade under, så bunden ikke bliver for mørk og sæt i en 220 grader varm ovn (IKKE varmluft) i ca. 13-15 minutter. Hold øje med dem, de må endelig ikke blive for mørke. Lad dem køle lidt af på bagepladen, inden de flyttes over på en rist. Opbevar dem i en tætsluttende kagedåse, et køligt sted.