Petit fours med tørrede tranebær

ca. 25 stk.

Ingredienser

250 g ren, rå marcipan af god kvalitet
60 g flormelis
1 æggehvide
fintrevet skal af 1 appelsin
1 dl soltørrede tranebær
½ dl whiskey
hasselnødder til pynt
100 g god, mørk chokolade

Fremgangsmåde

Kom tranebærrene i en lille skål og hæld whiskey’en over, lad dem stå til udblødning i ½ time. Hak dem fint.
Riv marcipan groft og ælt den med flormelis, æggehvide, appelsinskal og de finthakkede tranebær. Massen må ikke være alt for fast, men heller ikke for flydende.
Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt dem ud i små toppe. Sæt en nød ovenpå hver. Sæt en ekstra bageplade under, så de ikke bliver for mørke under bunden. Bag ved 220 grader i 8-10 minutter, til de bliver let gyldne. Lad dem køle af og pensl så bunden med smeltet chokolade, lad det tørre helt inden de kommes i en tætsluttende dåse og opbevares køligt.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik