Risotto med edamamebønner og kammuslinger

2 pers.

Ingredienser

200 g bælgede edamamebønner
6 store kammmuslinger
1 håndfuld plukkede mynteblade, hakket + lidt ekstra til pynt
1½ dl aborro ris
smør og olie til stegning
3 fed hvidløg, knust og finthakket
2 spsk. løg, finthakket
1 dl tør hvidvin
6 dl god hønsefond
150 g mascarpone
50 g friskrevet parmesan
salt, friskkværnet peber
½ citron i både

Fremgangsmåde

Varm lidt olivenolie op i en gryde og kom risene i, rør til risene begynder at blive gennemsigtige. Kom løg og hvidløg ved, lad det sautere til løgenen bliver klare, men uden at de tager farve. Hæld vinen ved og lad den koge til den næsten er godt helt ind, rør hele tiden med en trægrydske. Varm fonden op og tilsæt den lidt efter lidt, mens der røres hele tiden, tilsæt ikke mere væske førend det der er i gryden er kogt helt ind. Bliv ved til al fonden er brugt og risene er al dente. Tilsæt mascarpone, parmesan, salt og friskkværnet peber – rør det hele sammen. Tilsæt de bælgede edamamebønner og lad det varme igennem i et par minutter, tilsidst tilsættes mynte.
Varm lidt smør og olie op på en pande og rist kammuslingerne 1-1½ minut på hver side ved høj varme. Krydr med Maldon salt og friskkværnet peber.
Anret risotto, drys med mynte og pynt med kammuslinger. Server med citronbåde og evt. lidt mere friskrevet parmesan.

Comments

comments