header

Græsk courgettefad

4 pers.

Ingredienser

2 courgetter/squash
1 aubergine
2 løg
750 g kartofler
1-2 fed finthakket hvidløg
4 spsk. hakket persille
6 tomater
2 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber
½ dl vand
Pynt:
4 spsk. sorte, græske oliven
50 g feta

Fremgangsmåde

Skær courgetter/squash, auberginer og løg i tern. Skær kartofler i ½ cm. tykke skiver. Smør et ovnfast fad med olivenolie. Læg kartofler i bunden og kom så courgetter, auberginer og løg henover. Fordel hvidløg og persille over. Skær tomater i skiver og læg dem øverst. Dryp med olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld vand ved.
Kom i en 200 grader varm ovn i ca. 50 minutter. Pynt med sorte oliven og smuldret feta.

Passer rigtig godt til citron-/rosmarin stegt kylling eller lammekølle.