header

Laks i flødesauce

2 pers.

Ingredienser

god, frisk fettuccine til 2 pers.
3 forårsløg, finthakket
2 skalotteløg, finthakket
lidt smør
250 g laksefilet uden ben og skind
1½ dl piskefløde
75 g revet emmentaler eller mozzarella
lidt kapers
salt, friskkværnet peber
dild

Fremgangsmåde

Kog pastaen efter anvisning på emballagen, til en er al dente. Kog den i rigeligt, godt saltet, vand.
Hvis der er noget mørkt kød på laksen, kan sidde ved evt. skind, så pil det fra. Smelt lidt smør i en gryde og sauter forårsløg og skalotteløg, til de bliver bløde, men uden at de tager farve. Pil laksen i små stykker og kom den i sammen med fløde og ost, krydr med salt og friskkværnet peber, lad det simre i et par minutter.
Hæld vandet fra pastaen – GEM 1 dl – og kom pastaen i saucen. Tilsæt evt. noget af pastavandet, hvis det er nødvendigt. Tilsæt kapers og smag den til. Server pastaen pyntet med dild.