header

Krebsehalesuppe

4 pers.

Ingredienser

krebseskaller eller skaller og hoveder fra rejer (fra ca. 24 stk.)
2 spsk. smør
2 gulerødder, halverede
1 løg, i grove stykker
5 dildstilke
1 liter vand
½ liter piskefløde
groft salt, friskkværnet peber
1½ dl fløde
24 kogte krebsehaler
brøndkarse

Fremgangsmåde

Kom de tommer skaller i en gryde og rist dem af. Kom smørret ned til skallerne og lad det smelte, rør godt rundt. Tilsæt gulerødder, løg, dild og vand. Skru lidt ned, læg låg på lad det simre i ca. ½ time. Hæld suppen gennem en sigte over i en ren gryde. Lad det koge ind, til det er ca. halveret. Tilsæt den halve liter fløde og lad det koge ind igen, til det er cremet. Smag til med salt og friskkværnet peber. Læg krebsehalerne i suppen i de sidste par sekunder.
Pisk den sidste 1½ dl fløde til flødeskum. Fordel krebsehalerne i midten af hver tallerken – pas endelig på at de ikke får for meget, for så bliver de meget kedelige! – hæld suppen over og pynt med en spsk. flødeskum og lidt brøndkarse.