Laksegryde med karry

2 pers.

Ingredienser

300 g fersk laks uden skind og ben
1 dåse kokosmælk
3 limeblade i tynde strimler
saft af 1 lime
2 spsk. rød karrypasta
2 spsk. fishsauce
100 g friske, grønne bønner, nippede
100 g sukkerærter i skrå skiver
1 rød peberfrugt i tynde strimler
1 løg i smalle både
1 bdt. thai basilikum (fåes i asiatiske butikker – hvis det ikke kan fåes så udelad det – brug IKKE almindelig basilikum)
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Varm lidt olie op i en gryde og sauter karrypastaen et minuts tid i gryden, under omrøring. Hæld kokosmælk ved og tilsæt limeblade og limesaft. Lad det simre uden låg i ca. 10 minutter. Smag saucen til med fishsauce, salt og friskkværnet peber.
Læg laksestykkerne i et ovnfast fad og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, til de er netop gennemstegte. Skær bønnerne i mindre stykker og kom dem i suppen, lad dem simre med i ca. 5 minutter. Tilsæt sukkerærter, peberfrugt og løg og giv også dem ca. 5 minutter. Fordel laksen i 2 dybe tallerkner eller skåle, kom bailikkum i saucen og hæld saucen over laksen. Server med brune ris.

Comments

comments