header

Rødbedesuppe

2 pers.

Ingredienser

400 g rødbeder
1 løg, hakket
4 fed hvidløg, knust og finthakket
1 liter god hønsefond
groft salt, friskkværnet peber
1 spsk. friske timianblade, hakket
100 g blød gedeost
2 spsk. ristede græskarkerner
lidt frisk timian

Fremgangsmåde

Skræl rødbederne og riv dem. Varm lidt olie op i en gryde og sauter løg og rødbeder, til de bliver bløde, men de skal ikke tage farve. Tilsæt hvidløg og timian, rør rundt og lad det sautere med ½ minuts tid, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld hønsefond ved, skru ned, læg låg på og lad det simre i ca. 25 minutter. Blend suppen til den bliver glat og smag den til. Lad suppen småkoge igen i ca. 15 minutter UDEN låg. Smag til og server med gedeost, et drys græskarkerner, lidt frisk timian og lækkert brød.