header

Pæretærte med mascarpone

6 pers.

Ingredienser

100 g smør, smeltet
100 g rørsukker
2 æg
100 g mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
2-2½ aromatisk pære, gerne Conference
2 spsk. rørsukker blandet med ½ tsk. kanel

Mascarponecreme:
200 g mascapone
2 spsk. flormelis
2 tsk. kanel

Fremgangsmåde

Pisk smørret godt med sukkeret, brug en el-mikser, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i et ad gangen. Bland mel, bagepulver og kanel sammen. Sigt det i dejen og rør det sammen med en ske. Smør en tærteform og fyld dejen i formen. Skræl pærerne, halver dem og tag kernehuset ud med en teske. Tryk dem ned i dejen med den buede side opad og rids den buede side af pæren. Drys men kanelsukkeret og bag ved 200 grader i ca. 10-12 minutter.
Lad tærten køle lidt af. Rør mascarpone med flormelis og kanel, server til den lune tærte.