header

Hellefisk med peberrod

2 pers.

Ingredienser

400 g hellefisk uden skind og ben
1 spsk. mel
1 spsk smør
2½ dl sødmælk
1 spsk. citronsaft
groft salt, friskkværnet peber
friskrevet peberrod efter smag
300 g frisk spinat, godt skyllet og slynget
2 fed hvidløg i tynde skiver
groft salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Læg hellefisk på en bageplade, læg lidt smør ovenpå og bag ved 180 grader i 15-20 minutter, til den er netop gennembagt.
Smelt 1 spsk. smør i en gryde og pisk melet i. Hæld mælken i lidt efter lidt, mens den koges op mellem hver gang. Lad saucen småkoge et stykke tid, under piskning, så melsmagen koges ud. Smag til med citronsaft, salt, friskkværnet peber og så meget friskrevet peberrod som du har lyst til.
Varm lidt olie op på en pande og sauter spinat og hvidløg, krydr med salt og friskkværnet peber. Server spinaten sammen med den bagte fisk, peberrodssaucen, friskbagte kartofler og citron i både.