Løgsuppe

2 pers.

Ingredienser

5 fed hvidløg i tynde skiver
3 løg i tynde skiver
olie + smør til stegning
6 kviste timian, bundet sammen
1 liter god hønsebouillon
groft salt, friskkværnet epebr
Desuden:
½ flute
1 fed hvidløg, halveret
50 g Comté ost, revet
lidt friske timianblade, hakket
1 stor håndfuld blandede salatblade
ekstrajomfruolivenolie af god kvalitet
Maldon salt, friskkværnet peber
citronsaft

Fremgangsmåde

Varm smør og olie op i en gryde og sauter løg og hvidløg ved middelvarme. De skal ikke tage farve, men blive klare og bløde. Tilsæt timian og bouillon. Lad suppen simre i 15-20 minutter, smag til fisk timianen.

Skær flyte i skiver og rist dem til de bliver let gyldne i ovnen. Gnid dem med det overskårne hvidløgsfed drys ost på hver skive. Fordel suppen i 2 ovnfaste portionsskåle, læg ostebrødene ned oveni suppen. Sæt skålene i ovnen under grillen og bag til osten blive gylden og smeltet. Tag dem ud, pas på fingrene! – drys med hakket timian server med salaten vendt med olivenolie, citronsaft, saft og friskkværnet peber.

Comments

comments