header

Focaccia

1 stk.

Ingredienser

1 spsk. groft salt
25 g gær
2 spsk. flydende honning
6 dl koldt vand
300 g hvedemel
250 g durummel
250 g fuldkornsdurum
olivenolie
Maldon salt
friske rosmarinnåle

Fremgangsmåde

Smuldr gæren i en skål, drys salt over og kom honningen ved. Hæld vandet over og rør, til gæren er oplyst. Tilsæt de 2 slags durummel og pisk med en el-mikser med dejkroge. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens der stadig piskes med el-mikseren. Dejen skal blive sej i det, pisk mindst 8 minutter. Drys lidt mel over dejen, dæk skålen til med et viskestykke og sæt den et køligt sted natten over.
Kom bagepapir i en bradepande, hæld dejen ned i og bred den ud. Lav huller i dejen med fingrene, dryp med olivenolie og drys med Maldon salt. Stik friske rosmarinnåle ned i dejen og drys brødet med fuldkornsdurum. Bag i en 200 grader varm ovn i 20-25 minutter eller til brødet er gyldent. Lad brødet køle lidt af, inden det tages ud af bradepande og køler af på en bagerist. Skær i mindre stykker og server lun og friskbagt.