header

Asiatisk salat med oksekød

2 pers.

Ingredienser

400 g roastbeef (hel steg)
smør og olie til stegning
Maldon salt, friskkværnet peber
saft af 2 lime
1 frisk, rød chili, uden kerner, finthakket
1 spsk. ingefær, revet
3 spsk. god soya
2 tsk. sukker
2 hjertesalater, godt skyllede, slynget tør og plukket i mindre stykker
200 g cherrytomater, gerne i både gul og rød, halveret
1 agurk, uden kerner, i skiver
1 moden avocado i tern
1 rødløg i smalle både

Fremgangsmåde

Varm smør og olie op på en pande og brun roastbeefen godt på alle sider. Krydr godt med salt og friskkværnet peber. Læg den i et lille ovnfast fad og steg den færdig ved 165 grader i ca. ½ time, eller til den har en centrumtemperatur på 56 grader (hvis den ønskes rød). Tag den ud og lad den hvile i 15 minutter inden den skæres i meget tynde skiver.
Pisk lime sammen med chili, ingefær, soya og sukker. Fordel salaten på et fad. Læg tomater, agurk, rødløg og avocado ovenpå. Fordel tilsidst kødet øverst og dryp så med dressingen. Server straks med lækkert brød til.