Svinemørbrad med svampe

4 pers.

Ingredienser

700 g svinemørbrad, afpudset
smør
3 løg i smalle både
300 g karljohan svampe
200 g kantareller
250 g østershatte
4 fed hvidløg, knust og finthakket
2 dl tør hvidvin
1½ dl god hønseboillon
2½ dl piskefløde
1 stor håndfuld bredbladet persille, hakket

Fremgangsmåde

Skær den/de afpudsede mørbrad i 2 cm tykke bøffer.
Rens svampene med en børste og brug ikke vand, kun hvis det er meget nødvendig. Riv alle svampene i mindre stykker.

Kom smør på en pande og ved middel varme, sauteres løgene til de er gyldne. Tag dem af panden og rist svampene, kom evt. lidt mere smør ved. Tag dem af panden. Kom lidt mere smør og lidt olie på og brun bøfferne på begge sider, krydr med salt og friskkværnet peber. Læg bøfferne i et ovnfast fad og kom løg og svampe over. Kog panden af med hvidvin, tilsæt så bouillon og piskefløde. Lad det koge lidt, inden det smages til med salt og friskkværnet peber. Hæld det over bøffer, løg og svampe. Sæt i en 180 grader varm ovn og giv det ca. 6 minutter. Inden servering drysses med persille og server med kartoffelmos og en salat.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik